Opätovné prihlásenie
Boli ste dlho neaktívny. Pre pokračovanie bez zmien, prosím, znovu zadajte svoje prihlasovacie meno a heslo.
Prihlasovacie meno:
Heslo:

CMS


Uzlové body - spresnenie polohy k 1.12.2018 / aktualizácia k 6.3.2019

K 01.12.2018 / aktualizovaný stav k 6.3.2019/ sme v rámci aktualizácie referenčnej siete cestných komunikácii vykonali spresnenie polohy uzlových bodov tvoriacich hranicu administratívneho členenia SR na úrovni okresu, resp. kraja na celom území SR. Niektoré polohy uzlových bodov na území mesta Bratislavy a Košice a na niektorých hraniach Bratislavského kraja zostali v pôvodnej polohe vzhľadom na zložitosť situácií. V týchto prípadoch je potrebná súčinnosť príslušných správcov cestných komunikácií.

 

Cieľom úprav bolo zjednotenie polohy uzlových bodov v centrálnej technickej evidencii s priebehom administratívnych hraníc (katastrálnej, okresnej a krajskej hranice), ktoré spravuje Úrad geodézie, kartografie a katastra Slovenskej republiky.

 

Úprava polohy uzlového bodu na hranici okresu v prípade, že na tomto mieste nedochádza k zmene vlastníka/správcu, má za následok zmenu evidenčnej dĺžky cestnej komunikácie v príslušných dvoch okresoch. Súčasťou úprav polohy uzlových bodov sú aj prípady, keď s úpravou polohy uzlového bodu na hranici okresu/kraja došlo aj k zmene hranice vlastníka/správcu. Toto má samozrejme za následok zmenu evidovanej dĺžky príslušnej cestnej komunikácie u dotknutých vlastníkov/správcov.

 

Ak máte k posunom hranice vlastníka/správcu pripomienky, je potrebné danú situáciu komunikovať najprv so susedným vlastníkom/správcom a po dosiahnutí spoločného stanoviska je potrebné požiadavku na prípadnú zmenu hlásiť na pracovisko centrálnej technickej evidencie,Slovenská správa ciest, Odbor cestnej databanky, infoCDB@ssc.sk .

 

Prípady, v ktorých nie je možné jednoznačne určiť polohu hranice vlastníctva/správcovstva podľa hranice okresu/kraja budú riešené individuálne; v týchto prípadoch budú dotknutí správcovia kontaktovaní pracoviskom centrálnej technickej evidencie ciest.

 

Všetky vykonané zmeny k príslušnému dátumu (pôvodný stav k 01.01.2018 a aktuálny stav údajov) nájdete v tabuľke.

 

Polohy uzlových bodov na úrovni okresov – stav zmien k 1.12.2018.

 

Polohy uzlových bodov na úrovni okresov – stav zmien k 6.3.2019/ koncoročný stav údajov za rok 2018..